PKK, Hakkari'de astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve bebeğinin, yola döşenen patlayıcı sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Örgütün askeri kanadı HPG-BİM, "Bu bölgede son dönemde saldırılar düzenlediklerini, ancak bu olayın kendi mensupları tarafından gerçekleştirildiğinin doğrulanamadığını" söyledi.

Açıklamada, olayda Karakaya ve bebeğinin hedef alınmadığı belirtilerek, "Otuz yılı aşkındır devam eden savaşımızda sivil insanlar hiçbir zaman hedefimiz olmadığı gibi bugün de sivil insanlar hedefimiz değildir. Aynı şekilde kadın ve çocuğun öldüğü olayda da bu insanlar gerillamızın hedefi olmamış, eğer böyle bir şey yaşanmışsa da kesinlikle yanlışlık sonucu yaşanmış bir durumdur" denildi.

Açıklamada medyada kendilerine karşı "özel savaş" yürütüldüğü iddia edilerek, ''Eğer böyle bir şey yaşanmışsa da kesinlikle yanlışlık sonucu yaşanmış bir durumdur" ifadesi yer aldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 31 Temmuz'da astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, yola tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcı infilak etmişti. Olayda 25 yaşındaki Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BBC Türkçe