PKK'nin silahlı kanadı olan HPG'nin Basın İrtibat Merkezi, yaptığı bir açıklama ile Türk ordusunun bölgedeki askeri hareketliliğinin arttığını kaydetti. İlgili açıklamada, yeni karakol yapımlarına hız verildiği ve operasyonel yönelimlerde de artış olduğu savunuldu.

ANF'de yer alan HPG açıklamasında verilen bilgilerde; TSK'nın 11 ve 12 Temmuz'da yoğun olarak Medya Savunma Alanları'na yönelik olarak insansız hava araçları ile keşif uçuşları düzenlediği ve operasyonlar düzenlediği aktarılırken, PKK'nin de bu askeri hareketlilik karşısında 11 Temmuz günü Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Ebubekira ve Xerlul köyleri alanında karakolların genişletilmesi için yük taşıyan 4 kamyona yönelik bir uyarı eylemi gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada, "Gerçekleşen bu eylemden sonra Türk ordusu bir operasyon başlatmıştı. Yine 12 Temmuz günü Eruh'a bağlı Şuxa, Beyrux, Kilik, Şuz, Rubarya köylerindeki korucuların desteğiyle Besa ve Bezinga alanlarında yeni bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyonda Türk ordusu Skorsky tipi helikopterle Besa ve Bezinga alanlarına yaklaşık 16 kez indirme gerçekleştirirken; Kobra tipi helikopterler ise Deriyê Osmanağa alanını rastgele taramıştır. Operasyon kapsamlı bir şekilde genişleyerek devam etmektedir," bilgisi verildi.

İlgili açıklamada ayrıca son 2 gündür Diyarbakır'da bazı yol güzergahları üzerinde kontrol noktaları kurulduğu ve yoğun yol kontrolleri gerçekleştirilidiği de belirtildi.