PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM), Suruç’ta 31 kişinin katledildiği IŞİD saldırısının ardından Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesinin merkezi bir karar sonucu değil tepkisel çıkış olarak geliştiğini duyurdu.

Feyyaz Özsahra ve Okan Acar adlı polisler, 22 Temmuz sabahı evlerinde başlarına kurşun sıkılmış olarak ölü bulunmuş, PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), saldırıyı ‘Apocu fedai timi’nin Suruç katliamına misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Diken'de yer alan habere göre PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı’nın önceki günkü açıklamasında, “Suruç’ta gerçekleşen katliama misilleme amacıyla bazı yerel birimlerin yaptığı kısmi misilleme eylemleri ateşkesin tarafımızdan bozulduğu anlamına gelmez” denildi.

Söz konusu saldırıların merkezi bir karar ya da talimat sonucu değil tepkisel çıkışlar biçiminde geliştiğini savunan HSM açıklamasında,“Ancak şu anda Türk devleti tarafından yürürlüğe konulmuş bulunulan topyekun savaş saldırısıyla bizlerin tek taraflı olarak ateşkesi sürdürmemizin koşulları da ortadan kaldırılmıştır” ifadeleri yer aldı.