Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde HPG tarafından 12 Mayıs'ta kaçırılan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik, sivil toplum örgütü yöneticilerinden oluşan bir heyete teslim edildi.

 

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ve Baro Yöneticisi Cihan Aydın'ın aralarında bulunduğu heyete Veysel Çelik teslim edildi. Heyetin Diyarbakır'a ulaştığında İHD Diyarbakır Şubesi'nde açıklama yapacağı öğrenildi.

 

Veysel Çelik'in ailesi daha önce İHD'ye başvurmuş ve İHD Çelik'in serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

 

ÇELİK: BANA İYİ BAKTILAR

Serbest bırakıldıktan sonra ANF’ye konuşan Veysel Çelik, “Bana iyi baktılar. Sağlık durumum çok iyidir” dedi. Çelik, “Barışın gelmesini istiyorum” diye ekledi.

 

ASKER DE BIRAKILDI

HPG, 6 Haziran günü Diyarbakır-Bingöl yolu üzerindeki bir yol kontrolü sırasında gözaltına aldığı Ali Sabancı isimli askeri de serbest bıraktığını bugün açıklamıştı. HPG Anakarargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “6 Haziran günü Amed-Bingöl yolu üzerinde gerillalarımız tarafından gerçekleştirilen kimlik ve yol kontrolü esnasında Antep Araban nüfusuna kayıtlı Ali Sabancı isimli asker gözaltına alınmıştı. Soruşturması tamamlanan asker Ali Sabancı, Türk devleti tarafından zorla askere alınan bir Kürt olması, askerlik dışında herhangi bir suç işlememesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çağrılar gözetilerek dün akşam serbest bırakılmıştır” denilmişti. (ANF)