7-8 Nisan 2012 tarihlerinde, Ankara Dikmen’de bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Binası içerisindeki Ali Doğan Konferans Salonu’nda yapılacak olan 12. Olağan Genel Kurulda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nin yeni yönetim kurulu seçilecek.

 

2 yılda bir yapılan Olağan Genel Kurul’da, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Genel Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Alevi Bektaşi Federasyonu delegelerinin seçilmesi yanında derneğin 2010-2012 yıllarına ait faaliyet raporu okunacak ve önümüzdeki döneme ilişkin politikaları belirlenecek.

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde halen başkanlık görevini yürüten Hüseyin Güzelgül ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül Alevi hareketine hizmet edebilmek amacıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 12. Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna adaylıklarını açıkladılar.

 

Alevi hareketine bir hizmet yarışı şeklinde gerçekleşecek genel kurul öncesi başkan adayları, adaylıklarını ve yapmayı planladıklarını değerlendirdi.

 

“PİR SULTAN ABDAL’IN DURUŞUNA GÖNÜL VERDİĞİM İÇİN ADAY OLDUM“

Bugüne kadar hem Pir Sultan Abdal Kültür Derneği hem de diğer Alevi örgütlerinin talebi ile başkanlık yaptığını ifade eden Hüseyin Güzelgül, Alevi toplumu için en iyisini yapmak amacıyla bir kez daha adaylığını koyduğunu söyledi.

 

“Ben en başta Pir Sultan Abdal’ın mücadelesine, duruşuna gönül verdiğim için aday oldum. Yol erkanımıza gerçek anlamda hizmet etmek için, o yol erkanını daha ileriye taşıma adına aday oldum. O yol erkanını yürüten gönüllülere hizmet etmek için aday oldum. Koltuk sevdası için değil, buraları basamak olarak kullanıp başka bir tarafta yer almak için değil, halka gerçek anlamda Pir Sultan duruşuyla hizmet etmek için aday oldum“ diyen Güzelgül, Pir Sultan inancı ve kültürünü yaşatmak için tüm Alevilere sorumluluk düştüğünü, amaca ulaşmak için Alevilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

 

Güzelgül, Başkanlığa yeniden seçilmesi durumunda, yurt içi ve yurt dışındaki tüm Alevilerin taleplerinin ortaklaştırılması, birlikte hareket edilmesi ve derneğin kurumsallaşması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Güzelgül ayrıca, dernek şubelerinde yapılan eğitimlerin merkezi olarak yapılması ve bir yayın organının yeniden hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacağını kaydetti.

 

“İNANÇLARIN EŞİTLİĞİ, EMEĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN YOLA ÇIKIYORUM“

Pir Sultan kültürünün, insanlık tarihinin her dönemine hitap eden bir öğreti olduğunu ifade eden Kemal Bülbül de, “Bu erdemi yaşatmak gerekiyor” dedi. Pir Sultan kültürünün bir inançtan öte, aynı zamanda, eşitliğin, emeğin ve özgürlüğün ifadesi olduğunu vurgulayan Bülbül, “Pir Sultan kültürünü yaşatmak ve inançların eşitliği, emeğin özgürlüğü ve halkların kardeşliği için yola çıkıyorum” dedi.

 

Kemal Bülbül, ‘zamanaşımı’ gerekçesi ile ortadan kaldırılan Sivas Katliamı Davası’na da dikkat çekti. Türkiye tarihini, “katliamlar tarihi” olarak niteleyen Bülbül, Sivas, Çorum, Maraş, Gazi katliamlarını hatırlattı ve “Temel gündemimiz Sivas Katliamının zamanaşımına uğratılması olsa da biz, tüm katliamların sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun için halkımızla birlikte hareket edip çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (YolTv)