Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu, Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelerek Pınar Selek davasına çağrı yaptı.

Hukukçular adına açıklama yapan Avukat Cevriye Aydın, Pınar Selek'in, 9 Temmuz 1998 yılında Mısır Çarşısı'nda meydana gelen bir patlamadan dolayı yargılandığını hatırlattı. Selek'in, 2001 yılında emniyete gönderilen ve patlamanın sebebinin bomba olduğu iddia edilen isimsiz bir mektuptan dolayı yargılandığını söyleyen Aydı, bilirkişinin patlamanın "tüpgaz patlaması" ya da "lahmacun fırını"ndan kaynaklandığı yönünde tespitte bulunduğunu belirtti.

'İKİ ARTI İKİ BEŞ ETTİRİLİYOR'

Pınar Selek hakkında, mahkemenin beraat kararı verdiğini hatırlatan Aydın, savcının bu kararı temyiz ettiğini, ancak mahkemenin ikinci kez oybirliği ile beraat kararı verdiğini hatırlattı.

22 Kasım 2012'de gerçekleşen davada mahkemenin hukuk yönünden görülmemiş bir karara imza attığını belirten Aydın, "Sosyolog Pınar Selek'i üç defa beraat ettiren mahkeme, bu kez beraat yönündeki direnme kararından vazgeçtiğini açıkladı" dedi. Kararın, beraat kararı veren heyetin yerine, yedek hakimlerden oluşturulan heyet tarafından, duruşmadan önce tutanağa yazıldığına dikkat çeken Aydın, "iki artı ikinin beş ettirildiği bir sonuçla karşı karşıyayız" dedi.

İki kez oy birliği ile beraat kararı veren mahkemenin, verdiği karardan neden döndüğünü merak ettiklerini kaydeden Aydın, kararı veren heyetin son anda neden değiştirildiğinin de açıklanmasını istedi.

'13 ARALIK'TA PINAR SELEK'İ SAVUNMAYA'

Pınar Selek'in yargılandığı davanın hukuk ve yargı açısından sınav niteliği taşıdığını kaydeden Aydın, bütün hukukçuları, adalet isteyenleri, 13 Aralık saat 14:00'da, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Pınar Selek'i savunmaya çağırdı. (etha)