Nilay VARDAR / Bianet

 

Sanatçı Pınar Sağ, jandarmanın, Uludere Katliamı'nı anlattığı müzik klibinde oynayan Uludereli köylüleri klipte oynamamaları için soruşturma açmak ile tehdit ettiğini belirtti.

 

Sağ, 28 Aralık'ta Uludere'de öldürülen 34 kişiye dikkat çekmek için "Mavi Düş" albümünde yer alan "Iraksamalar" ezgisine Şırnak Uludere'de öldürülen kişilerin aileleriyle ve diğer köylüler ile Roboski (Ortasu) köyünde klip çekti.

 

Pınar Sağ, klibin yönetmen Kazım Öz ile  İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

 

Sağ, bölgede kaçakçılık ve koruculuk dışında yaşamak için hiçbir alternatifleri olmayan gençlerin kervan geçişleri, onların yollarını gözleyen anneleri ve katliam anı ile sonrasının anlatıldığı klibin en önemli özelliğinin gerçek yaşamla örtüşmesi olduğunu söyledi.

 

Çekimler için Valilik'ten izin aldıklarını belirten Sağ, Uludere Alay Komutanlığı'nın korucuları ve köy muhtarını arayarak köylülerin çekime katılmamalarını aksi durumda haklarında soruşturma başlatılacağını söylediğini aktardı.

 

HER PERŞEMBE MEZARDA ANMA

Sağ, tehditlere rağmen köylülerin yaşadıklarının duyulması için klipte oynadıklarını belirterek Uluderelilerin bir an önce sorumluların yargılanmasını istediklerini söyledi.

 

Uludere'de çocuklarını kaybedenlerin her perşembe mezarda yaptıkları anmanın da yer aldığı klip, nisan ayında yayınlanacak.