Irak Kürdistanı merkezli yayın yapan ve kısa bir süre önce kurulan haber ajansı Rojnews'e konuşan Federal Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabar Yawer, Kobani'ye Kürdistan Bölgesi tarafından silah gönderildiğine dair detaylı bilgilere sahip olmadığını söyledi.

İki gün önce yapıldığı belirtilen bir mülakatta Yawer, “Ama silah gönderildiğine dair bilgiler var. Cızire Kantonu da Kürdistan Bölgesi'nden silah ve cephane aldıkları konusunda bizi bilgilendirdi. Ama henüz Kobanê'ye ulaştırılmadı” dedi.

Kobani'ye karadan güç gönderilemediğini ifade eden Yawer, şöyle konuştu: “Kobanê'deki kardeşlerimizin tümü biliyor ki, Peşmerge Bakanlığı karadan güç oraya gönderemez. Türkiye kara gücü gönderilmesine izin vermiyor. Bugün Kobanê'de direniş tarihi tekrarlanıyor ve tüm dünya Kobanê'den bahsediyor. Kobanê'nin silah ve cephaneye ihtiyacı var. Biz bütün ittifaklarımıza Kobanê'yi Başur (Güney Kürdistan) ile ayı gördüğümüzü söyledik. Bizim için Hewler ile Kobanê arasında hiçbir fark yok. Biz bütün müttefiklere Zumar'a nasıl yardım ediyorsanız, Kobanê'ye de yardım ediniz dedik. Bu tm Kürt siyasi liderliğinin görüşüdür.