AKP hükümetinin günlerdir devam ettirdiği sivil katliamlara dur demek için HDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla toplanan kitlenin Tünel Meydan'dan Galatasaray Lisesi önüne yürümesine Valilik tarafından izin verilmedi.

Yürüyüşleri polis tarafından engellenen kitle Tünel Meydan'da açıklama yaptı. AKP'nin savaş politikalarının nedeninin 7 Haziran seçimlerindeki yenilgisi olduğunu söyleyen HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, savaşın halkların ve çocukların ölümüne neden olduğunu belirtti. İstanbul'un barıştan yana ses çıkarmasının savaşı bitireceğini savunan Soylu, müzakerelerin tekrar başlatılarak barış ortamına geçilmesi gerektiğini vurguladı.


'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'

HDP'li Milletvekillerinden Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ve Garo Paylan'ın da hazır bulunduğu açıklamada kitle sık sık barış için sloganlar attı.

Barış taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz diyen HDP'li vekil Filiz Kerestecioğlu, "Ne asker, ne polis, ne gerilla, ne genç, ne çocuk, ne kadın, hiç kimse savaş istemiyor. Hep birlikte barışın sesini Türkiye'den dünyaya yükseltelim" diye çağrıda bulundu.

Yürüyüşün engellenmesine tepki gösteren HDP'li vekil Pervin Buldan, "Cizre ve Gever'de katliam yapan zihniyetle barışçıl yürüyüşümüzü engelleyen zihniyet aynıdır" dedi. Silopi, Varto, Diyadin, Cizre ve Yüksekova'da halka yönelik siyasi soykırım operasyonlarının gerçekleştiğini söyleyen Buldan şöyle devam etti: "7 Haziran seçimlerinde Türk, Kürt, Ermeni, kadın, genç, yaşlı elele verdiği için, Recep Tayyip Erdoğan başkan olamadığı için bu katliamlar gerçekleşiyor. 7 Haziran'da başkan yaptırmadık 1 Kasım'da da AKP'yi sandığın altında bırakacağız. Asker ve polis aileleri sesimize ses, gücümüze güç verin barışı ancak böyle getirebiliriz. Bizler 90'ları da, 95'leri de gördük, çocuklarımızı, eşlerimizi kaybettik ama kimsenin önünde diz çökmedik. Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde de diz çökmeyeceğiz."

DÖVİZ TAŞIYAN KADINA GÖZALTI

Elinde “Esas terör TC devleti ve AKP’dir’ dövizi tutan kadından kimlik göstermesini  istedi kadın kimlik göstermeyince gözaltına alındı (İstanbul/EVRENSEL)