Organize suç örgütü liderliğinden mahkumiyeti bulunan Sedat Peker, Türkiye'de son dönemin siyaset, derin devlet, mafya ilişkisine dair skandal iddialarda bulunduğu videoların yedincisini yayınladı.

Peker uyuşturucu trafiğiyle ilgili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'la ilgili iddialarda bulundu. "Konteyner gemileri ise Dominik'te durma yapıp gelebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde değil, çünkü çok yakalanmalar başlayacak" diyen Peker bu ifadelerine twitter üzerinden bir 'düzeltme' yaptı. 

Peker twitter üzerinden şunları söyledi: "7. videomda söylediğim ara durak ülke Dominik değil Panama’dır. Dil sürçmesi olarak Dominik dedim. Dominik devletinden ve halkından özür dilerim."

ERKAN YILDIRIM İDDİASI

Peker 7. videosunda şu iddialarda bulunmuştu:

"Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen sene 4 ton 900 kilo sanıyorum haziran ayında yakalandı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, devamlı üstlerinde. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca, 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Bir de, bize gelen bu kokainler diyorsunuz ya bir kısmı Avrupa'ya gidiyor, hayır Avrupa'da kokainin fiyatı çok ucuz. Türkiye'de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu.

Şimdi, Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti?Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı. Karakas limanı'ndan kuru yük gemileri drekt Türkiye'ye gelebiliyor. Konteyner gemileri ise Dominik'te durma yapıp gelebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde değil, çünkü çok yakalanmalar başlayacak.

Kokain bu şekilde Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30,35 metrelik yatlarla dağılıyor. Özellikle ama Suriye, Lazkiye üzerinden de oluyor.

Şimdi para trafiği nasıl oluyor. Kıbrıs Halil Falyalı. Falyalı denen şahıs, 20 sene önce hiçbir şeyi olmayan adam Kıbrıs'ın sahibi. Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var. Neden getirmiyorsunuz? Tüm yasadışı bahis işleri ondan geçiyor. Erkam Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri.

Ben, Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkam Yıldırım hakkında çektikleri kasetlerle kumar kasetleri değil başka kasetleri, bu işe yönlendirdiler, bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainlerin Erkam Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkam Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkam Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Ya, bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum."