Milliyet'ten Asu Maro, 'Bir Sor İki İşit' başlıklı yazısında CHP'li vekil Şafak Pavey'i anlattı.

Maro, "Hiçbir 'engel'i olmayan insanların gelemediği mevkilere 'hem engelli hem kadın' haliyle gelen, sonra da BM’deki pozisyonunu bırakıp milletvekili olan Şafak Pavey'in, türban konuşmasıyla ilgi odağı olduğunu" belirttiği yazısında, Pavey'in siyasi hayatından uluslararası arenadaki başarılarına kadar geçmişini yazdı.

Maro yazısının bir kısmında ise, Pavey'in anılarından alıntı yaparak, Pavey'in "Hrant'ın elinde, Ahmet Kaya'nın evinde büyüdüm" dediğini aktardı.  İşte Asu Maro'nun yazısının o bölümü:

"Gazeteci bir anneyle, öğretmen bir babanın kızı Şafak, 10 Temmuz 1976’da Ankara’da dünyaya geldi. Çocukluğunu şöyle anlatıyor: “Gebze betonla talan edilmeden, keçiler, tavuklar ve köpeklerimizin olduğu bir evde büyüdüm. Gebze’de ilkokulu ve aynı zamanda Kadıköy’de konservatuvar ilk bölümü bitirip ortaokulu Şişli Terakki’de, liseyi Nazilli Atatürk Lisesi’nde bitirdim. İlkokul ve ortaokul boyunca Şehir Tiyatroları’nda çocuk işçi olarak çalıştım. Hrant’ın elinde (Çünkü Kurtuluş’ta oturuyorduk), Ahmet Kaya’nın evinde (Çünkü annem ve babam solcuydu) büyüdüm.” Deniz Gezmiş de anne tarafından kuzeniydi.

Bilkent Üniversitesi’nde siyaset bilimi okurken Reha Muhtar’ın “Ateş Hattı” programında staj yapıyordu. Ama işte o yaşta bir genç kızın düşünmeden peşinden gideceği bir şeyle tanıştı: Aşkla. İngiliz müzisyen Paul Pavey, konuk sanatçı olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapıyordu ve 1995’in haziranında sevdiği adamla evlenip mutlu bir gelecek hayaliyle İsviçre’ye taşınırken

19 yaşındaydı Şafak... O hayalleri Zürih tren istasyonunun 13 numaralı peronunda bıraktığında ise 20."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…