Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Antep İl Örgütü'nün “Patriot füzeleri kaldırılsın üsler kapatılsın” kampanyası bugün yapılan yürüyüşle sona erdi.

Eyleme İHD, SES, DİSK, SYK, ÖDP ve ÖSP katılarak destek verdi.

Yolu tek taraflı trafiğe kapatan eylemciler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sloganlarla Balıklı Parkı'na gelen kitle burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı ESP PM Üyesi Soner Çiçek okudu.

Çiçek konuşmasına, Karadeniz bölgesine barış ve kardeşlik çağrısını götüren HDK Heyeti’ne ve son olarak dün Hatay’da BDP il kongresine yönelik ırkçı saldırıları kınayarak başladı. Bu saldırıların hedefinin aslolarak barış ve kardeşlik olduğunu söyleyen Çiçek, patriotlar konusunda ise şunları söyledi:

'TÜRKİYE ÜS OLARAK KULLANILACAK'

"Türkiye toprakları bölge halklarına yönelik gerici savaşın askeri üssü olarak kullanılacak. Suriye’ye ilişkin 'Hür Suriye Ordusu' gibi gerici güçlerin barındırıldığı, eğitildiği, maşa olarak kullanıldığı bir ülke haline getirilmektedir. Bölge halklarına savaş zulmünü yaşatacak olan bu girişim, bu gerçeklik aynı zamanda halkları birbirine kırdırtmanın, halkları birbirine düşman kılmanın, yağma ve talanın, binlerce insanın yerinden yurdundan göçünün, sınırlarda ölümlerinin nedeni olacaktır."

'ANTEP'TE SINIR TİCARETİ YOK EDİLDİ'

"Amerikan ve NATO üsleri, yeni füzeler Türkiye’yi korumak için değil, halkımızın refah düzeyini geliştirmek için değil, geçim derdine derman olmak için değil, tam aksine daha da yoksullaşması pahasına, Amerika ve NATO çıkarlarını korumak ve savunmak için kuruluyor. İsrail devletinin güvenliğini korumak için kuruluyor" diyen Çiçek, Patriot füzesinin Antep’e kurulmasıyla birlikte, Antep'in bir savaş üssü haline getirildiğini söyledi.

Antep'in savaşın hedefi yapıldığını söyleyen Çiçek, "Suriye ile savaş hali ilan eden devlet, Antep’te sınır ticaretini yok etti. Esnafların ekmeğiyle oynadı" dedi.

Çiçek açıklamasında örgütlü mücadele çağrısında bulundu. Oturma eylemi sırasında füze maketleri yakılarak patriotlar protesto edildi. (ANF)