Ankara'nın Ulus semtinde bir esnafın otoparkçılar tarafından silahla vurularak öldürülmesi ve Kennedy Caddesi'nin paralı otoparka çevrilmesi yurttaşlarca protesto edildi. Kennedy Caddesi'nde bir araya gelen Kennedy Caddesi Sakinleri Platformu, burada "Parselci Gökçek elini caddemizden çek" pankartını açarak, "Mahallemizde mafya istemiyoruz!" ve "Caddemizi parsel parsel sattırmayacağız" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan engelli yurttaş Oğuz Mucurluoğlu, kapılarının önünün parsel parsel satıldığına dikkat çekerek, "20 Haziran gece yarısı gizli gizli caddemizi parsel parsel boyadılar, çizgiler çektiler . 22 Haziran sabahı ise kendileri ile nihayet gün ışığında tanıştık. Sabah başladılar otopark haracını toplamaya. Tepki gösterenleri, tehdit ettiler, ' araçlarınızı çekeriz arabalarınız zarar görebilir' dediler. Sus dediler, sesini çıkartma, uslu ol dediler" hatırlatmasında bulundu.

Ulus Rüzgarlı Sokak'ta marketinin kapısı önünde "4 TL'lik otopark için 7 TL istendi" diye itiraz eden 21 yaşındaki esnafın kurşunlandığını hatırlatan Muncurluoğlu, haksızlığa, hukuksuzluğa, zorbalığa karşı herkesi dik durmaya ve destek vermeye çağırdı. (DİHA)