17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesinin ardından, operasyonda el konulan iki para sayma makinesi ve ayakkabı kutuları ‘sahipsiz‘ kaldı.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Süleyman Aslan, tutanaklarda kendilerine ait olduğunun yazmasına rağmen teslim almazlarsa, para sayma makineleri ve ayakkabı kutuları ihaleyle satılacak; para hazineye kalacak.

Soruşturmanın kilit ismi olan İranlı Azeri işadamı Rıza Sarraf’ın adamı Abdullah Happani ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, operasyon günü el konan ve emanette bekletilen paralarını faiziyle geri almıştı.

Aysun Yazıcı’nın Taraf'ta yer alan haberine göre, makinanın kendisine ait olmadığını ve ‘paralel‘ polisler tarafından evine götürüldüğünü savunan Güler evinde bulunan para sayma makinesini almaya gerek görmedi.

Takipsizlik kararının ardından, operasyonda el konulan para, altın ve para sayma makineleri adliyenin eksi dördüncü katındaki emanet bölümünde bekletiliyordu. Uygulama, emanette eşyası bulunan kişinin soruşturma savcısından eşyayı alabileceğine dair onay almasını gerektiriyor; onayın ardından eşya adli emanet savcısının nezaretinde alınabiliyor.

Güler’in avukatı Fehim Güneş, paraları alıp para sayma makinelerini niçin almadıkları konusunda yaptığı açıklamada polisi suçlayarak ”Para sayma makinesini Emniyet’in olduğu için almadık. Makinelerin bize değil, emniyete teslim edilmesi lazım” dedi. Tunanaktaysa, makinanın Barış Güler’e ait olduğu yazıyor.

Makineler ve ayakkabı kutuları teslim alınmazsa, adli emanet savcılığı Güler ve Aslan hakkında bir ay içinde tebligat çıkartıp makineleri gelip almalarını isteyecek. Eşyalar yine alınmazsa, savcılık makine ve kutuları Valiliğe bağlı Milli Emlak Müdürlüğü’ne gönderecek; eşyalar ihale yöntemiyle satılacak ve parası hazineye kalacak.