Konya'da, pancar taban fiyatı düşük açıklanınca babasının kendisine söz verdiği bisikleti alamayacağını düşünen 14 yaşındaki Onur K., Pancar Kooperatifleri Birliği Başkanı  için Facebook'ta yazdığı yazıya "hakaret"  davası  açıldı.   Şikayetten vazgeçilince Onur K. ceza almaktan kurtuldu.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre, Konya’nın Karatay ilçesinde yaşayan Ömer Faruk K. pancar tarımıyla uğraşıyordu. Geçen yıl oğlu Onur’a, Pancar Kooperatifleri Birliği (PANKORBİRLİK) tarafından pancarın taban fiyatının yüksek bir oranda açıklanması halinde armağan olarak bisiklet alacağını söyledi.

Fakat taban fiyatı, 1200 TL olarak açıklanınca 14 yaşındaki Onur K. çok sinirlendi. “Aşık Oğlan” adlı Facebook hesabına girerek, PANKOBİRLİK ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Recep Konuk’un kişisel sayfasına, “Lan verdiğin fiyatın a... goyuyum. Sen çiftçiyi batıracan lan bu gidişle haysiyetsiz” diye yazdı.

Konuk da “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Onur K. 10 Aralık 2014’te savcılığa çağrıldı. İfadesinde, “Benim babam çiftçidir. Ürettiğimiz malları PANKOBİRLİK’e satarız. Fiyatları 1.500 olarak açıklamıştı. Ancak alımlarda 1200 TL alındığını duyurunca canım sıkıldı. Bu nedenle müştekinin Facebook adresinin altına eskiden kullanmış olduğum ‘Aşık Oğlan’ ismi ile söz konusu paylaşımları yazdım. Eleştirmek için yazmıştım, suç olduğunu bilmiyordum” dedi.

Onur K. ile ilgili dosya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, yaptığı basın açıklamasında “hırsız” dediği gerekçesiyle liseli M.E.A.’yı tutuklamaya sevk edip iddianame yazan Savcı Hasan İşleyici’nin önüne geldi.

Savcı İşleyici de Onur K. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi gereğince “hakaret” iddiasıyla dava açtı. Konya 2. Çocuk Mahkemesi’nde açılan bu davanın ilk duruşması dün görüldü.

Onur K., savunmasında, “Pancar fiyatları yüksek açıklandığı takdirde babam bana bisiklet alacaktı. Düşük açıklanınca babamın bisiklet alamayacağını düşündüm, sinirlendim, o mesajı yazdım. Pişmanım” dedi.

Bu arada Konuk şikayetten vazgeçtiğini bildirince davanın düşürülmesine karar verildi.