Gezi Park eylemcilerine pala ile saldıran Serdar Çelebi'nin "kaçma şüphesi bulunmadığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar veren, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymayan yargı, aynı hassasiyeti KESK üyeleri ve müzik grubu Grup Yorum üyeleri için göstermedi.

Palalı saldırgan hakkında “yurt dışı çıkış yasağını” uygulamayan yargı, haklarında örgüt üyeliği suçlaması ile dava açılan Grup Yorum üyelerinin, haklarındaki “yurt dışına çıkmama” ve “konutunu terk etmeme” kararının kaldırması talebini de reddetti.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kararına gerekçe olarak, kararın verildiği sebep ve şartlarda herhangi bir değişiklik olmamasını gösterdi.

Ceza Mahkemesi, bu kararına gerekçe olarak, kararın verildiği sebep ve şartlarda herhangi bir değişiklik olmamasını gösterdi.

Radikal'den Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, yaklaşık 5 aydır “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklu bulanan KESK üyelerinin tutukluluk incelemesi 11 Temmuz günü Ankara TMK 10. Madde ile yetkili ve görevli 3 Nolu Hakimlik tarafından yapıldı.

Tutukluluk incelemesi amacıyla yapılan duruşmaya aralarında KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in de bulunduğu toplam 8 şüpheli katıldı. Bütün şüpheliler savunmalarında herhangi bir örgütle bağlantılarının olmadığını, memur olduklarını beyan ederek, tutuksuz yargılanma taleplerini dile getirdi.

PALALI NASIL SERBEST KALDI

Şüpheli Gülcan Kalkan, yaptığı savunmada Eğitimsen üyesi olduğunu yasa dışı herhangi bir örgüt üyesi olmadığını belirttikten sonra, şöyle konuştu : “Tamamı yasal ve sendikal faaliyetlerim nedeni ile hakkımda suç uydurulduğunu düşünmekteyim. Özellikle son günlerde medyaya yansıdığı gibi palalı saldırganların hukukçular tarafından serbest bırakılıp, demokratik eylemlerde bulunan bizlerin tutuklanmasını anlayabilmiş değilim.”

MUHALİFLERİ SİNDİRME ARACI

Şüphelilerin avukatlarından Engin Gökoğlu da müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını isteyerek,“Eli satırlı, sopalı saldırganlardan polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük soruşturmalarına hiçbir tutuklama kararı verilmemiştir. Fakat mevzu muhalif sendikacılar olunca haklarında hemen soruşturmalar başlatılmakta, tutuklama kararları verilmektedir. Hukuk muhalifleri sindirme aracı olarak kullanılmaktadır” dedi.

Savunmaların ardından, Hakim Halil İbrahim Kütük, sendikacıların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Gerekçe olarak da delilerin tam olarak toplanmamış olması ve delilerin karartılma ihtimali bulunmasını gösterdi.