Gezi Parkı direnişçilerine palayla saldırmasıyla gündeme gelen Sabri Çelebi’nin hakkında yakalama kararının çıkartılmasının ardından Fas’a gitmesi kafaları karıştırdı. Vatan gazetesinin haberine göre Çelebi, kaçmadığını ameliyat olan kayınpederini eşi ve çocuğuyla ziyaret etmeye geldiğini iddia etti.

"MEDYA BENİ CANİ YAPTI"

Fas'ta konuşan Çelebi şunları söyledi: “Medya haklının yanında değilmiş, doğru haber yapmıyormuş bunu gördüm. Medya beni cani yaptı, katil yaptı. Allah benim o an yaşadığım her şeyi bunları yazanlara da yaşatsın. Bu adam niye böyle yaptı, niye araştırmıyorlar bunu? Herkes bu ülkenin bölünmesini istiyor onu anladım.”

"TUTUKLAMA KARARIMI ÇIKARTAN BASINDIR"

“Benim tutuklanma kararımı çıkartan basındır, helal olsun. Onların ailesi yok zaten, sadece o kızın ailesi var. Birisi annenize küfür etse ne yaparsınız merak ediyorum. Niye kaçayım ki? Mahkeme süreci var. Ben geleceğim, itirazımı da yapacağım. Yakalama kararının çıkacağını bile tahmin etmiyordum. Ben o haberleri okurken yurt dışındaydım. Nasıl tutuklama kararı çıkıyor? Kimse yaralanmamış, medikal tedavi görülmüş çıkmış. Ben 1-2 ay, 1 sene için memleketimi ailemi bırakacak değilim.”

1 AY SONRA DÖNECEK

Sabri Çelebi, 6 Temmuz’da gözaltına alınmış, adli kontrole gerek görülmeden serbest bırakılmıştı. Savcı, 9 Temmuz’da karara itiraz etti. Mahkeme 10 Temmuz’da dosyayı aldı, 11 Temmuz’da tutuklama ve yakalama kararı aldı. Çelebi’nin, 10 Temmuz Çarşamba günü saat 16.30’da Faslı eşi ve çocuğu ile birlikte Fas’ın Kazablanca şehrine gittiği ortaya çıktı. Sabri Çelebi’nin bir ay sonraya, yani 10 Ağustos’a Türkiye’ye dönüş bileti aldığı öğrenildi.