Pakistan-Hindistan sınırında Lahor yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında en az 45 kişi öldü, 70'ten fazla kişi de yaralandı.

Punjab vilayetinden üst düzey bir emniyet yetkilisi ölenler arasında sınır koruma birliğine bağlı üç kişinin de bulunduğunu söyledi. Patlama, sınırın Pakistan tarafında Wagah geçiş noktasına yakın bir yerde meydana geldi.

Bölge, her gün askerlerin 'bayrak indirme törenini' izlemek isteyenler tarafından ziyaret ediliyor. Punjab emniyet müdürü Muştak Sukhera, patlamanın Wagah'taki törenin ardından bir intihar bombacısının restorana yaklaşması ve üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi üzerine gerçekleştiğini belirtti.

Reuters'a konuşan Sukhera, saldırganın 'güvenlik görevlileri biraz rahat davrandığı' sırada patlayıcıları infilak ettirdiğini söyledi. Reuters'a konuşan bir istihbarat yetkilisi, patlamayı duyduğunda olay yerine koştuğunu ve parçalanmış cesetler, yaralı adamlar, kadınlar ve çocuklar gördüğünü, araçların da tahrip olduğunu ifade etti. (BBC Türkçe)