Şırnak’ta öz yönetimi savunan açıklamaları gerekçesiyle gözaltına alınan, ardından iktidara yakın medyanın kara propagandasına hedef olan İmam Baki Kutlu, kendisini hedef gösterenlere sert yanıt verdi. Kime zulüm yapılırsa yapılsın karşısında duracağını söyleyen Kutlu, “Medyanın iddiaları imandan yoksun kişilerin iftiralarıdır” dedi.


ANF Türkçe
'nin haberine göre, Şırnak Bahçelievler Mahallesi’ndeki Geylani Cami imamı ve aynı zamanda kanaat önderi olan imam Baki Kutlu, başta Star gazetesi olmak üzere iltidar medyasının öz yönetimi savunan sözleri ardından hakkında başlattığı iftira ve karalama kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl camiye yapılan saldırının ardından verdiği tepkiyi gösteren bir görüntüsünü özyönetim farzdır” sözleri ile birleştirerek, gözaltı gerekçesi gibi servis eden ve birçok yalanla da süsleyerek kendisini hedef gösteren iktidar medyasının hakkındaki iddialarına sert tepki gösteren imam Kutlu, söz konusu gazete ve yayın organlarını iddialarını kanıtlamaya davet ederek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Din adamı olduğunu ve herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını belirten Kutlu, 90’lı yıllardan bu yana din adamı olarak dersler verdiğini söyledi. “Kendisi dışında hiçbir şeyi hak olarak görmeyen kişilerin” var olduğunu dile getiren Kutlu zulüm hangi halka yapılırsa yapılsın buna karşı ayet ile konuşacağını vurguladı. Kutlu, “Şimdi bazıları beni bilmedikleri için hakkımda konuşuyor, iddialarda bulunuyor. Ben din adamıyım, menfaatçi bir insan değilim, yirmi beş yıldır çalışıyorum, kimseden beş kuruş istemiş bir insan değilim. Para karşılığında ders veren biri değilim, Allah için ders veriyorum” diyerek 'havuz medya' da hakkında servis edilen iddialara tepki gösterdi.

“Şimdi hakkıyla konuşmak gerekirse, ben içki içenden bahsedince içki içen kızıyor, kumarcıdan bahsedince kumarcı kızıyor, zalimlerden bahsedince de zalimler kızıyor” diyen Kutlu, ayetlerden örnek vererek, şunları söyledi: “Şimdi ayet derki; bir münafık bir yalan attığı zaman teftiş etmeden inanmayın. Ancak benim hakkımda konuşan, yazan kişiler buna bakmadan hakkımda hüküm veriyor. Onları kınıyorum. Telefon açıp bana ’Efendim bunları söylemişsiniz’ diye sorsaydılar, onlara cevap verirdim. Ondan sonra ne yazıyorlarsa yazsınlar, ama tanımadan bilmeden hakkımda bunları yazdıkları için onları kınıyorum.”

Star gazetesinde paylaşılan videodaki konuşmasının tamamen caminin zarar görmesine yönelik bir tepki içerdiğini paylaşan Kutlu, amacının kimseyi karalamak kötülemek olmadığını ifade etti. Çekilen videonun beş-altı ay önceye ait olduğunu aktaran Kutlu, sabah erkenden Cuma hutbesi için camiye geldiğinde her tarafın gaz bombası koktuğunu görerek geri döndüğünü ve neredeyse hutbeyi okutamayacağını söyledi. Camiye yönelik bu saldırıya çok kızdığı için öyle bir açıklama yaptığını kaydeden Kutlu, amacının halkının mağduriyetini dile getirmek olduğunu söyledi. Çocuklara gaz kapsülü toplattığı iddialarına da değinen Kutlu, “Ben asla çocuklara gaz kapsülü toplatarak camiye saldırı olmuş gibi bir kurgu yapmadım, camiye saldırı olmuştu ve ben buna tepki gösteriyordum. Ben din adamıyım, molotofkokteyli atan, taş atan gençlere de sakin olmaları konusunda uyarıda bulunuyorum, bu konuda hutbelerim var. Ancak terbiye almamış bu tür kişiler beni tanımadan hedef gösteriyor” dedi.

‘İMANA DAVET EDİYORUM’

İktidar medyasının hakkında yaptığı “Para karşılığında muska yaptığı” iftirasını da sert bir dille reddeden Kutlu, “Onları imana davet ediyorum, ben yıllardır buradayım, kimden beş kuruş istemedim. Varsa öyle bir şey gelsinler ispatlasınlar. Bunu yapanlar terbiyesizlik yapıyor, hakaret ediyorlar, bu kişileri imana davet ediyorum” diye tepki gösterdi.

‘VALİ’NİN ÜCRETLİ ÇALIŞMA TEKLİFİNİ REDDETTİM’

Vali Kamil Acun döneminde maaş karşılığı külliyeye davet edildiğini belirten Kutlu, ancak kendisinin kabul etmediğini ve para karşılığında din hizmeti vermek istemediğini kaydetti. Kutlu, Star gazetesinin hakkındaki “ayet uydurduğu” iddiasına da yanıt vererek, “Ben ayet uydurmadım, bunlar zaten ayet bilmiyorlar, ayeti ezbere atan ve uyduranlara lanet olsun, iddia sahiplerini ayetin ne olduğunu tartışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kutlu, Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıklayarak, Müslüman olarak görmediği kişilerin kendisi hakkında konuşamayacağını söyledi.