Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurduğu BioNTech firması, Covid aşısının ardından mRNA temelli sıtma aşısı üretmeyi planladığını açıkladı.

Firmadan yapılan basın açıklamasında Uğur Şahin, “Pandemiye verdiğimiz tepki, kilit önemdeki ilgili tarafların hepsi ortak bir amaç için çalıştığında insanların yaşamlarını nasıl dönüştürebildiğini gösterdi. İnovasyonlarımızı, buna en çok ihtiyacı olanlara sunmaya bağlıyız” dedi.

Şahin, "Ortaklarımızla birlikte, hastalığı engelleyecek, ölüm oranını düşürecek, bu hastalıktan etkilenen Afrika kıtası ve diğer bölgeler için sürdürülebilir bir çözümü sağlayacak olan mRNA temelli, güvenli ve etkili bir sıtma aşısı geliştirmek için ortaklarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, yeni aşının ön planlama sürecine dahil olan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa Komisyonu ve başka kurumların gerekli altyapının belirlenip oluşturulması için destek verdiği belirtildi.

Şahin, her yıl özellikle Afrika'da milyonlarca kişiyi etkileyen sıtmaya karşı aşı için klinik deneylerin 2022 sonunda başlayacağı bilgisini verdi.