Kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul tutuklandı.

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a kayyım atanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında, 28 Mart’ta gözaltına alınan gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcı, Yasul ve Yaşar’ı “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkemede ifadeleri alınan Yasul ve Yaşar aynı gerekçelerle tutuklandı.

7 GAZETECİ HALEN GÖZALTINDA

Gazete Karınca'nın haberine göre aynı operasyon kapsamında 4 Nisan’da gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin editör ve çalışanları ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor.

Emniyette bulunan 7 gazetecinin isimleri şu şekilde: Gazetenin editörleri Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun, çalışanları Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Nedim Demirkıran ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit.

GÜN MATBAACILIK’IN 20 ÇALIŞANI TUTUKLANMIŞTI

28 Mart’ta yapılan operasyonla gözaltına alınan Gün Matbaacılık’ın 20 çalışanı ise dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.