Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Yayın Dayanışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dil bilimci Necmiye Alpay için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan özgürlük nöbeti devam ediyor.

Bugünkü nöbeti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar İlçe Örgütü üyeleri, CHP Avcılar Kadın kolları, Birleşik Haziran Hareketi Bakırköy Meclisi devraldı.

Nöbette, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı pankart ile birlikte, "Özgür basın susturulamaz", "Diren Aslı, şairin sözünü ettiği ayıp ve karayı silip dünyayı daha yaşanılır kılmayı başaracağız" yazılı dövizler taşındı.

'CHP OLARAK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ'

Açıklamada söz alan CHP Avcılar İlçe Örgütü üyesi Hasan Akgül, CHP olarak basın üzerindeki baskıları kınadıklarını söyledi. Akgül, "Düşüncelerinden dolayı mahkum edilen bütün basın emekçilerinin yanındayız. Bundan dolayı CHP olarak her hafta bir ilçe şeklinde özgürlük nöbetlerine katılma kararı aldık. Bütün ilçeler olarak basın özgürlüğünü savunuyoruz. Hükümetin bu tutumunu kınıyoruz" dedi.

'KAMPANYAYI ATÖLYEYE ÇEVİRDİK'

Aslı Erdoğan'ın okurlarından olan Nilay Soysaldı başlatmış oldukları "Yazarıma Dokunma" kampanyasını Necmiye Alpay'ın tutuklanmasıyla beraber atölyelere çevirdiklerini ve bu hafta Necmiye Alpay için atölye yapacakları bilgisini verdi.

Nöbet, "Güzel günler göreceğiz" şarkısının söylenmesinin ardından son buldu. (Kaynak: DİHA)