Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazarlarından ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın tutuklanmasıyla birlikte başlayan ‘Özgürlük Nöbeti’ni Barış için Kadın Girişimi devraldı. Barış Bloku, Barış Vakfı, Aslı'nın Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaşları, LGBTİ Barış Girişimi, HDP Sarıyer ve CHP Kadıköy ilçe teşkilatının da katıldığı nöbette gazetecilerin serbest bırakılması talep edildi.

Barış İçin Kadın Girişiminden Sevda Çetinkaya, "Ne burada olmaktan ne de sesimizi yükseltmekten vazgeçeceğiz. Şimdi de belediyelere kayyım atandı. O belediyelerde kadın politikası üreten kadınlar vardı. Şiddet gören kadınların evrakları vardı. Çok kaygılıyız. Bunlar bizi yıldırmıyor. Barış için ısrar etmeye devam edeceğiz" dedi.

ASLI YALNIZ DEĞİLDİR

'Aslı'nın Boğaziçi'den Arkadaşları' adına konuşan Hülya Demirer, "Aslı, yalnız değilsin. Bu ülkenin güzel insanları da aynı senin gibi, artık daha fazla kan dökülmesini istemiyor. Bu ülkenin düşleri ve kâbusları, sevinçleri ve acıları, türküleri ve ağıtları aynı olan güzel insanları senin de istediğin gibi kardeşlik, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamak istiyorlar" diye konuştu.

'BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Barış Bloku adına konuşan Barış Bloku Eş Sözcüsü Bahadır Altan, "Nöbetlerde buluşur olduk. Aslında ne kadar çokuz" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özgür Gündem'in kapatılması İnan, Bilir, Necmiye ve Aslı'nın içeri atılması tesadüf değil. Demokrasi için çözüm olması için mücadele etmemiz lazım, birleşmemiz lazım. Sadece Nöbet tutarak değil, barış için mücadele edeceğiz."

ÜZGÜNÜM...

Aslı Erdoğan'ın Fransa'daki yayıncısı Timur Muhittin, "Üzgünüm ve perişanım. Sizinle olmaktan gurur duyuyorum. Aslı'yı 10 yıldır iyi biri olarak tanıyorum. Türkiye hükümetinden birşeyler bekliyoruz" dedi. 

'BARIŞ SÜRECİ RAFA KALDIRILMIŞ DURUMDA'

Barış Vakfı adına konuşan Yazar Ümit Aktaş, "Hiçbir insanın düşünceleri nedeniyle cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz. Barış süreci rafa kaldırılmış durumda. Savaşçı politikalarla hiçbir yere gidilemeyeceği açık. Dünyanın en düşük ülkelerinde olan darbeler ülkemizde meydana geliyor. Müzakerenin sürdürülmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

GÖRÜŞLER...

Yazar İnci Asena: Kaya tepeye çıktı ve yuvarlamaya başladı. Aslı ve Necmiye yanınızdayız.

Akademisyen Yaprak Zihnioğlu: Hem Aslı hem Necmiye yıllarını barış savunusuna  vermiş edebiyat insanıdır. Nöbetimiz devam edecek. Bir an önce gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Yazar Ercan Yılmaz: Son dönemde kim içeride kim dışarıda onu kestirebilmek çok zor. Tüm bu faşizan zihniyetlerin tamamı yıkılmış. Zana ve İnan arkadaşımız da içeride. Cezalandırıcı devlet sisteminin birer tutsağıyız.

KAYNAK: EVRENSEL