DİSK, KESK, İHD, THİV, TTB, TMMOB, TGS gibi örgütler yarın saat 13.30’da Özgür Gündem Gazetesi’nin önünde olmaya çağırdı. Gündem'de okuyucularını dayanışmaya çağırdı. 

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeliği” kampanyasına katılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin'nin tutuklanmasına tepkiler gelmeye devam ederken, bir yandan da dayanışmayı büyütme çağrıları geliyor. 

Bu kapsamda İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK - Basın İş Sendikası’nın da bulunduğu sendika, insan hakları örgütleri ve meslek odaları ortak bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, dayanışma nöbeti tutan isimlerin tutuklandığı hatırlatılarak, halkın haber alma hakkına açık bir müdahale olan bu tutuklamalara itiraz etmek, basın özgürlüğüne sahip çıkmak ve Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla yarın ortak bir basın toplantısı yapılacağı duyuruldu. 

Çağrıcı gruplar yarın İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Özgür Gündem Gazetesi’nde saat 13.30’da ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Gündem Gazetesi de, okuyucularına eyleme katılarak baskı ve saldırılara karşı dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Kaynak: DİHA