Hakkında 'geçici' olarak kapatma kararı verilen Özgür Gündem Gazetesi'ne polis baskını yapıldı.

“Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesi, Özel Harekat Polisleri tarafından basıldı.

DİHA'nın haberine göre; gazetenin bulunduğu bina, polis ablukasına alınırken, gazete binası ise giriş-çıkışlara kapatıldı.

Polis, imc TV'nin kamerasına el koydu. Canlı bağlantıda imc TV Muhabiri Gülfem Karataş darp edildi.

Bianet’e bilgi veren gazete çalışanları kendilerine GBT yapılıp binadan çıkartıldıklarını, bilgisayarlara da el konulduğunu söyledi.

Polisin baskın yaptığı Özgür Gündem Gazetesi binasında gazeteciler darp edilerek gözaltına alındı.

Gazetecilerin gözaltına alınmasını takip eden gazetecilerin çekim yapmasına izin verilmedi.


24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan çoğu gazeteci 24 kişinin isimleri şöyle:

Özgür Gündem çalışanları Günay Aksoy, Doğan Güzel, Kemal Bozkurt, Reyhan Hacıoğlu, Önder Elaldı, Ender Öndeş, Sinan Balık, Davut Uçar, Fırat Yeşilçınar, İnan Kızılkaya, Zeki Erden, Elif Aydoğmuş, Bilir Kaya, Ersin Çaksu, Sevdiye Ergürbüz, Amine Demirkıran, Bayram Balcı ve Burcu Özkaya ile DİHA Muhabirleri Özgür Paksoy ve Mesut Kaynar, İMC TV muhabiri Gülfem Karataş ve İMC TV kameramanı Gökhan Çetin.

Kapatma kararı sonrası destek amaçlı gazete binasına gelen İstanbul Tabip Odası'ndan Yılmaz Bozkurt ile Doğu Yayınevi çalışanı Hüseyin Gündüz de gözaltına alınanlar arasında.

Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.



'ÖZGÜR BASIN NÖBETİ'

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "geçici süreyle kapatılan" Özgür Gündem Gazetesi, karara karşı "Özgür Basın Nöbeti" başlattı.

Gazete yönetimi, okurları başta olmak üzere, gazetecileri, basın meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve tüm duyarlı kamuoyunu gazete binasına gelerek nöbet tutmaya davet etti.

DİHA'ya konuşan gazetenin genel yayın yönetmeni Zana Kaya, "Bütün meslektaşları ve halkımızı bu darbe kararına karşı gerçek demokrasi nöbetine, Özgür Gündem'le dayanışma nöbetine çağırıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi bugün Özgür Gündem gazetesini kapatmıştı.

Kararda "geçici olarak kapatılmasına" ifadesi yer almakla beraber gazetenin ne kadar süre kapalı kalacağına ilişkin bir hüküm yer almadı.