Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Özgür Gündem Gazetesi çalışanlarının 'Sarı Basın' kartlarını iptal etti.

Sabah Gazetesi'nin, Özgür Gündem Gazetesi'nin dünkü sayısının sürmanşetinde bulunan "Newroz'un ayak sesleri" başlıklı haberini Ankara saldırısıyla ilgiliymiş gibi yansıtarak, gazeteyi hedef göstermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesinin dünkü nüshası hakkında "terör" suçu kapsamında soruşturma başlatmış ardından da Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği gazetenin dünkü sayısına ilişkin toplatma kararı almıştı.

Alınan karar, bugün bir süre önce kartları incelemeye alınan gazete çalışanlarının telefonlarına mesaj olarak ulaştı.

Gönderilen mesajda, ".......numaralı basın kartınız durumun BKY Uygun Olmaması nedeniyle iptal edilmişti. Lütfen iptal edilen kartınızı ... İl Müdürlüğü'ne iade ediniz" denildi.

Öte yandan Ankara'daki saldırıya ilişkin, "olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak, olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin, tamamlanıncaya kadar soruşturmaya yayın yasağı getirdiği" belirtilmişti.