Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 30 Ekim 2016 tarihinde kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarları ve yayın danışma kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 9 ismin yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası” olarak bilinen davanın 14’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmada, yargılanan isimlerden gazeteci İnan Kızılkaya, yazar Ayşe Necmiye Alpay, İHD Eş Genel Başkanı Av. Emire Eren Keskin ile avukatlar duruşmada hazır bulundu. 

SAVCI MÜTALAA İÇİN SÜRE TALEP ETTİ

Başlayan duruşmada davaya bakan savcının yerine başka bir ismin yer aldığı görüldü.  Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından söz alan iddia makamı, dosyaya bakan cumhuriyet savcısının izinli olması nedeniyle dosyaya geçici olarak görevlendirildiğini belirterek, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre talebinde bulundu. 

KESKİN TAHİR ELÇİ’Yİ ANDI 

Ardından sanıklardan Av. Eren Keskin, mahkeme heyetinden söz aldı. Keskin, sözlerine ölüm yıldönümü olan Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladı.

Yargılamalarının 3 yıldır devam ettiğini belirten Keskin, “Normal şartlarda bu celse dosya hakkında mütalaa verilerek karara çıkması gerekmekteydi. Ancak iddia makamı değişikliği sebebi ile yine dosya karara çıkmayacak. Bu durum adil yargılanma hakkımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle duruşmanın mümkün olduğunca yakın bir tarihe verilmesini talep ediyorum” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ 

Avukat Erdal Doğan da, yargılamanın uzun sürmesinden ötürü mahkeme heyetinden mütalaa için kısa bir süre verilmesini talebinde bulundu. 

Kaynak: MA