22 Aralık gecesi saat 22.00 sıralarında Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ne bağlı Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Meryem Ana Kilise Sokağı'nda, 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle Özgür Arda, polisler tarafından sırtından vurulmuş ve yaşamını yitirmişti. Arda'nın zanlısı şüphesiyle ifadesi alınan polis memuru ise, savcının tutuklama telebini reddetmesi üzerine serbest bırakıldı.

'DÜŞERKEN SİLAHIM ATEŞ ALDI'

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan polis memuru M.F.K.'nın, Özgür Arda'nın kimlik sorulması üzerine kendisini Ejder Arda olarak tanıttıktan kısa bir süre sonra kaçmaya başladığını, aynı anda diğer polislerle beraber Arda'yı kovalamaya başladıklarını, bu sırada "Dur, kaçma polis" şeklinde ihtarda bulunulduğunu, 50-100 metre kovaladıktan sonra Arda'nın elinde silah gördüğünü, arkasına dönerek kendilerine yönelttiğini ama ateş etmediğini söylediği kaydedildi. M.F.K.'nın kovalamaca sırasında uyarı amaçlı bir el ateş ettiğini, kovalamaya devam ettiği sırada sendeleyerek dizlerinin üzerine düştüğünü, o sırada bir el silah sesi duyduğunu, ancak merminin kendi silahından mı, yoksa başka bir silahtan mı çıktığını anlayamadığını, ama kendi silahından çıkmış olabileceğini, sokağın köşesini döndükten sonra Arda'nın yerde yattığını gördüklerini söylediği kaydedildi. M.F.K.'nın "Arda'yı hedef alarak ateş etmedim" dediği öğrenildi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Şüpheli polisin bu ifadesi üzerine mahkeme, 'kasten adam öldürme suçu yönünden suç vasfının değişme ihtimalinin kuvvetle muhtemel olması, mevcut delil durumu, delillerin büyük oranda toplanmış olması, şüphelinin kamu görevlisi olması ve sabit ikametgah sahibi olması nazara alındığında, kaçma ve delileri karartma şüphesinin bulunmadığı değerlendirilerek tutuklanma talebinin reddine' şeklinde karar vererek, savcının tutuklama talebini reddettiği ifade edildi.