Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan’ı öldüren sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken ve baba Necmettin Altındöken, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti.

Sanık Fatih Gökçe’nin ise ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırılmıştı. 

YARGITAY KARARI BOZDU, YENİDEN YARGILANIYOR

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken hakkındaki hapis cezalarını uygun bulurken Fatih Gökçe hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını ise delil yetersizliğinden bozdu. Osmaniye’deki cezaevinde bulunan Fatih Gökçe, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanan davaya internet üzerinden katıldı.

‘ÖZGECAN’A CİNSEL SALDIRIDA BULUNMADIM’

Duruşmada savunma yapan Fatih Gökçe, maktule cinsel saldırıda bulunmadığını söylerken kendisini suça sürüklediklerini iddia etti.  Cezaevine girdiği günden bu yana tek kişilik hücrede kaldığını belirten Gökçe, “Olaydan sonra maktulün ellerinin benim arabamda bulunduğu söylendi. Tedirgin oldum, ne yaptığımı ne konuştuğumu bilmiyorum. Beni suça sürüklüyorlar,  iftira atıyorlar.

Ben bunları ailemin şerefi için söylüyorum. Bu işi benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar. Bunları koruyan birileri var. Daha önce ifade verirken kendimde değildim. Şuanda bile elim ayağım titriyor. İfade vermekte zorlanıyorum” dedi.

Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan’ın geldiği duruşmayı, Mersin ve Adana Barosu ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve bazı kadın örgütleri de izledi.