Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, 11 Şubat 2015’te öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, 12 Nisan 2016’da Gültekin Alan’ın silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Ahmet Suphi Altındöken hayatını kaybetmiş, babası ise yaralanmış, soruşturma kapsamında Alan ile olaya karıştıkları iddia edilen Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin Bağlar, Gamze B, Hacı A.Ö. ve Ferat Y. tutuklanmış, S.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yargılama sürecinde Alan ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ve sanığın “ayrıntılı ifade vereceğim” şeklindeki dilekçesi üzerine Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararı üzerine Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Gültekin Alan ile başka suçtan tutuklu sanıklar Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin Bağlar tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Hacı A.Ö. ile sanık avukatlarının da geldiği duruşmaya diğer tutuksuz sanıklar katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık Gültekin Alan’a “tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Alan, ayrıca “tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüsten” 18 yıl, “hakaretten” 1 yıl 4 ay, “yasak eşyaları cezaevine sokmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından 6 yıl, “infaz koruma memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan” 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti.