Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kenti yakıp yıkan, okulları karargah haline getiren ve nefret söylemi içeren birçok yazılama yapan Özel harekat polisleri Erdoğan’a mesaj gönderdi.

"Yürü uzun adam, arkandayız" yazılamasının önünde fotoğraf çeken Özel harekat polisleri bu fotoğrafı Erdoğan’a gönderdi. 

Öğretmen ataması töreninde konuşan Erdoğan, bu fotoğrafın kendisini çok duygulandırdığını söyleyerek, “Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler. İki tane özel harekatçı, "Yürü uzun adam arkadanyız" diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ve silahlarıyla arkada duvarda o yazı” dedi.

Özel harekat polisleri daha önce de sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçelerde nefret söylemi içeren ırkçı yazılamalar yapmıştı. JÖH ve PÖH hesaplarında paylaşılan bu fotoğraflar çok tepki çekmiş, tepkiler üzerine Davutoğlu, işlem başlatılacağını söylemişti.

HDP Eş Başkanı Demirtaş ise dünkü grup toplantısında “İşçi Partililer, Ergenekoncular, Büyük Birlik Partililer Saray’da birlik kurdular. Operasyonları da yapanlar onlardır. Cesareti de Saray’dan alıyorlar” demişti.

Erdoğan'a gelen resimli mesaj: