Gaziantep polisi, uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği 3 ayrı yol kontrol çalışmasında, yaklaşık 190 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

 

Polisin yakaladığı 6 kişinin arasında, uyuşturucu ticareti yapan isimlerden birinin de Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel harekat biriminde çalışan bir uzman çavuş olduğu öğrenildi. Uzman çavuşun izinli olduğu ve kendisine ait özel aracının bagajında 56 kilo esrar taşıdığı bildirildi.

 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, GATEM Kavşağı'nda, uyuşturucu madde kaçakçılığı, ticareti ve nakli yapan şahıslara yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda yapılan 3 yol kontrol çalışmalarında, doğu illerinden batı illerine sevkiyatı yapılan yaklaşık 190 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

 

94 kilo esrarla yakalanıp, üzerinde sahte kimlik çıkan Emin T, Nejat Ö, Kadir T ve Rıdvan C, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

38 kilo esrarla yakalanan Vedat E. ile 56 kilo esrarı arabasının bagajında taşıyan Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel harekat biriminde çalışan bir uzman çavuş olduğu öğrenilen G.G de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.