İstanbul Bağcılar'da DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla evine yapılan operasyonda polis tarafından 15 kurşunla öldürülen Günay Özarslan'ın, polise ateş etmediği ve evinde herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı polisin olay yeri tutanağına geçtiği ortaya çıktı.

Ali Cemal Karabudak'ın Yurt'ta yer alan haberine göre Avukat Günay Dağ, dün olayla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndaki dosyayı incelediğini söyledi.

Soruşturmada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle dosyayı alamadığını belirten Avukat Dağ, “Günay Özarslan sağ ele geçirebileceği halde polis bu yola başvurmamış ve yargısız infaz gerçekleştirmiştir” dedi.

Polisin olay yeri tutanağını inceleyen Avukat Günay Dağ, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şikayet için gittiğim soruşturmayı yürüten savcının odasında polisin Günay Özarslan için olay yerinde tutuğu inceledim. Ancak soruşturma gizliliği nedeniyle tutanağı alamadım. Olay günü polisin tutanağında 'Günay Özarslan'da tabanca vardı. Ateş etmek istedi ancak silahı çalışmadı ve tutukluk yaptı. Silahı bırakmasını söyledik. Bırakmayınca da ateş ettik' şeklinde geçiyor. Bu bize hem olay yerinde çatışma hali olmadığını gösteriyor. Hem de kolluk kuvvetlerinin Günay'ı sağ yakalama gibi bir niyetlerinin olmadığını gösteriyor. Eğer öyle bir niyetleri olsaydı sağ yakalayabilirlerdi.”

İlgili Haberler:

Günay Özarslan'ın cenazesi defnedildi

Günay Özarslan için adliye önünde açıklama yapan avukatlara polis saldırısı