Turgut Özal’ın ölümünün 1988’deki suikastle ilişkili olduğunu iddia eden eski bakanlardan Vehbi Dinçerler’den şok açıklamalar geldi. Kanal a da gazeteci Ömer Şahin’in “Görüş Farkı” programına katılan Dinçerler, Ergenekon’un firari sanığı Bedrettin Dalan’la ilgili imalı konuştu: “Salonda iki tetikçi vardı. Aynı anda ayağa kalktılar. Kartal Demirağ yakalandı, diğeri kayıp. Özal’a kurşun sıkılırken Bedrettin Dalan yerde yatıyordu. Bu iş çözülmeden Türkiye’deki karanlık olaylar aydınlanamaz” dedi.

 

Turgut Özal ’ın suikastin ardındaki güçleri çözdüğünü ancak “Türkiye karışır” gerekçesiyle işin peşini bıraktığını öne süren Dinçerler, bazı isimleri açıklama yapmaya çağırdı. Dinçerler’den ilk çağrı aileye geldi.” Rahmetli Özal, suikastin ardında kimlerin olduğunu Korkut Özal’a söylemiş olabilir. Korkut Bey konuşmalı”. Dinçerler, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar ile İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’yi de bildiklerini anlatmaya çağırdı.

 

‘SUİKASTİN TEŞVİKÇİSİ KİMDİ?’

Turgut Özal, 1988’de partisinin kongresinde silahlı saldırıya uğramıştı. Parmağından yara alarak ölümden dönen Özal suikastinin sırrı 24 yıldır çözülemedi. Eski bakanlardan Özal’ın yakın kurmaylarından Vehbi Dinçerler, yeni iddialar ortaya attı. Dinçerler, Özal’ın ölümüyle suikast arasında bağlantı olduğunu savundu. Türkiye’deki bir çok karanlık olayın şifresinin o suikastte olduğunu savunan Dinçerler, o gün Özal’ı öldürmek için Salona 2 kişinin geldiğini söyledi. Dinçerler, şunları söyledi:

 

“Turgut Bey planlanan yere otursaydı ölmüştü zaten. Konuşmaya çıktı ve oraya oturmadı. İki kişi ayağa kalktılar aynı anda ben ‘ne oluyor’ diye ayağa kalktığımda bizim eski belediye başkanımız Bedrettin Dalan yere yatmıştı. Yani orada oturan arkadaşların ayaklarının altındaydı kafası. O suikastin tetikçisinin biri yakalandı. Teşvikçisi, koordinatörü, yapımcısı, yaptırıcısı kimdi?” (Radikal .com.tr )