Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen “Barış İsteyenler Grubu”ndan Yazar Oya Baydar, hükümetin bölgede yaşananları tam olarak kavramadığı ve operasyonlar sonucunda kendisine yakın Kürt kesimi üzerinden çözüm sürecini yürütmek istediği yönünde izlenim edindiğini söyledi.

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu’nun daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamalarına paralel olarak sokağa çıkma yasağının uygulandığı bazı mahallelerde hendekler kapatılana kadar operasyonların sürdürüleceğini ve devlet, hükümet olarak başka seçeneklerinin olmadığı yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

Görüşmenin yaklaşık iki saat sürdüğünü belirten Baydar, “Münferit olaylar üzerinde durup, münferit müdahalelerle bölgede kısmi bir rahatlama sağlamayı amaçladıkları, bölge halkının hızla değişen ve kopuşa giden psikolojisinin tam olarak kavranmadığı, bölgedeki AKP tabanı ve mütedeyyin kesim üzerinden çözüm aramaya yönleneceği yolunda” şeklinde bir izlenim edindiklerini de belirtti.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici ise, “Görüşmemenin gerekçesinin olamayacağını ve yeniden diyalog ve müzakere zeminine dönülmesi gerektiğini ifade ettik” dedi.