Anayasa değişikliği referandumu için oy verme işlemi başladı.

Yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen sandığa giderken ir çok seçim ihlali yaşadı.

Oy pusulasını fotoğrafını çekenlerin oyları iptal ediliyor.

İstanbul Sarıyer Üstay Villaları 1272 no’lu sandıkta bir polis memuru fotoğraf çekerken yakalandı. Sandık görevlileri polis memurunun oyunu iptal etti.

Esenyurt Ali Kul çok programlı lisesinde de oy kabininde “evet”e mührü bastıktan sonra fotoğraf çektiği görülen bir seçmenin oyu sandık görevlilerince iptal edildi.

Yine Ümraniye Mediha Tansel İlköğretim Okulu’nda 3072 no’lu sandıkta oy pusulasının fotoğrafını çeken bir kişinin oyu iptal edildi.

İstanbul Arnavutköy İlköğretim Okulu 1011 no’lu sandıkta da bir kişinin oy pusulasını fotoğrafladığı görüldü. Konuyla ilgili tutanak tutuldu.

Referandum kampanyası sürecinde yurttaşların oy pusulalarını görüntüleyip işveren, müdür ya da parti yöneticilerine göstermeye zorlandığına dair pek çok şikayet ve ihbar gündeme gelmişti.

En yoğun şikayetler de kamu kurumlarındaki yöneticilerin ve işverenlerin çalışanları “evet” oyu kullanmaya zorladığı, referandum sonrasında “evet” oyu kullanılmış pusulaların fotoğraflarını görmek istedikleri yönündeydi.

Oy kullanma işleminin başlamasının ardından sandıklarda kimi seçmenlerin telefonlarını teslim etmek istemediği belirtiliyor. Ancak oy pusulasının fotoğrafını çekenlerin oyları iptal ediliyor.