Aşırı yağışlar Gaziantep'te bir yolcu otobüsü ile bir otomobilin sel sularına kapılmasına neden oldu. Araçlardan sulara sürüklenen beş kişiden, bir kadının cesedine ulaşıldığı ifade edildi. Kayıp olduğu bildirilen ve Kaymakamın bilgi alınamıyor dediği 3 kişiden 2'si daha bulundu. Cansız bedenlerine ulaşılanlarla beraber ölü sayısı 3'e çıktı.

 

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, geceki sağanağın ardından menfezin suları kaldırmadığını ve suyun yol üzerinden geçmeye başladığını söyledi.

 

ÜÇ KİŞİDEN BİLGİ ALINAMADI

Suyun şiddetiyle beraber araçların sola devrildiğini belirten Aydın, ''Araçlardan çıkarılan 26 vatandaş, şu anda hastanelerde tedavi altında. Üç vatandaştan bilgi alınamıyor. Hastaneye gitmiş olabilir veya kaybolmuş olabilirler. Çalışmalar devam ediyor," diye konuştu.

 

'OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKARAK HAYATTA KALDIK'

Olayı yaşayan Refik Aksoy ise otobüslerinin sel sularına kapılarak devrildiğini söyledi. Bir süre otobüste mahsur kaldıklarını, canlarını kurtarmak için otobüsün üstüne çıktıklarını belirten Aksoy, olaydan sonra eşine ulaşamadığını aktardı.

 

Kaybolduğu belirtilen kişiler için arama kurtarma çalışmaları yapılırken, kayıp olanlardan 2'sinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. (ntvmsnbc)