Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Türkiye’nin Suriye sınırında bir ayı aşkın süredir IŞİD kuşatması altındaki Kobani’ye 1500 kişilik kuvvet gönderme kararı aldığını açıkladı.

El Cezire Türk’ün haberine göre ÖSO’ya bağlı olarak faaliyet gösteren altı grubun ortak aldığı kararda, Kobani’ye kendi silahlarıyla destek kuvvetlerinin gönderme kararı alındı. Halep kuşatma altında olduğu için geçişin Türkiye üzerinden yapılabileceği belirtildi.

36 SAAT İÇİNDE HAREKET EDİLEBİLİR

Toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, “Koalisyonun Kobani’ye gidecek bu gücü desteklemesini talep ediyoruz. Kobani’yi IŞİD’in elinden kurtarmak için Kobani’de savaşan tüm güçlerin birlikte hareket etmesinin, ÖSO ile ve aralarında da koordinasyon sağlanmasının önemini vurguluyoruz” ifadeleri yer aldı.

ÖSO komutanlarından Abdülkadir Akidi, söz konusu gücün 36 saat içerisinde Kobani’ye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Karara ÖSO’ya bağlı şu gruplar imza attı:

* İslam Ordusu

* Şam Tugayı

* Suriye Devrimciler Cephesi

* Beşinci Tugay

* Hazm Hareketi

* Mücahidin Ordusu

ERDOĞAN: ÖNCELİĞİMİZ ÖSO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Letonya’da yaptığı açıklamada Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele edecek gruplardan önceliklerinin Özgür Suriye Ordusu olduğunu, Peşmerge güçlerinin ise ikinci sırada olduğunu söylemişti.