Milliyet’ten Can Dündar, Gezi Parkı’ndaki direnişe gelen Osmanoğulları ailesinin Sultan II. Abdülhamit Han soyundan gelen Ayşe Adile Nami Osmanoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Gezi’deki direniş çadırlarını ziyaret eden Osmanoğlu’nun  “Olayları televizyondan izledim. İstanbul’u o halde görünce çok üzüldüm. Uykularım kaçtı. Gelip yerinde görmek istedim“ dediğini aktaran Dündar, Osmanoğlu’nun da kendisini ‘Çapulcu Prenses’ olarak tanımladığını belirtti.

'TOPÇU KIŞLASI'NIN BENİM İÇİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK'

Dündar, Topçu Kışlası’nın kendisi için hiçbir önemi olmadığını söyleyen Osmanoğlu’nun,  “Ben aileme, tarihime çok saygılıyım. Ama yok olmuş bir kışlanın yeniden yapılmasının hiç önemi yok. Hele ki insanlar istemiyorlarsa... Belki oraya daha geniş bir botanik park yapılması daha iyi...” dediğini aktardı.

'DEDEM ABDÜLHAMİT BİLE KOLTUĞA BU KADAR ASILMADI'

Dündar, Başbakan’ı “ecdad”ı ile de kıyaslayan Osmanoğlu’nun, “II. Abdülhamid Han da çok iyi şeyler yaptı. Osmanlı’nın borçlarını kapattı. Yenileşme istedi. Ama direnç görünce çatışma olmasın diye bırakmak zorunda kaldı. Hiçbir iktidar sonsuz değildir. Dedem Abdülhamid bile koltuğa bu kadar asılmadı...” dediğini belirtti.

Can Dündar'ın "Gezi Parkı’nda bir ‘ecdad’ torunu Çapulcu Prenses" başlıklı yazısının tamamını okuak için tıklayınız.