Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelesine 10 gündür devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, 6  ilde toplamda 14 yangın sürüyor. Şu ana kadar 44 ilde çıkan 191 yangın kontrol altına alındı. 28 Temmuz'dan beri süren yangınlarda Muğla'da 1, Antalya'da 7 olmak üzere toplamda 8 kişi hayatını kaybetti. 

28 Temmuz'dan beri çıkan orman yangınlarından 13 tanesi sürüyor. Antalya'da 2, Muğla'da 7, Aydın, Adana, Isparta'da birer, Denizli'de 2 yangın devam ediyor.

DENİZLİ'DE YANGIN: TOMA'LAR MÜDAHALE EDİYOR

Denizli'nin Buldan ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA da katıldı.

Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi

(Denizli-Buldan yangını dahil değil) 

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: YANGIN KUZEY YÖNÜNDE YENİKÖY TERMİK SANTRALİNE DOĞRU İLERLİYOR 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter'dan "Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir... Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor..." açıklamasını yaptı. 

KÖYCEĞİZ'DE BİR MAHALLE DAHA BOŞALTILDI 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.

Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.