Orhan  Alkaya CNN Türk'te Cüney Özdemir'in 5N 1K programına konuştu.

 

Şair ve oyuncu Alkaya, bugün aydınların açlık grevleri için yaptığı duyarlılık çağrısıyla ilgili konuşma yaptı. Alkaya konuşmasında, "Hapishanedeki insanın son sözüdür açlık grevi," dedi.

 

Halkın seçtiği insanların hapishanelerde olduğunu söyleyen Alkaya, "On bin insan hapishanede; halkın sesi parlamentoda bile küçümseniyor," açıklamasında bulundu.

 

Bugün aydınların özellikle bayrama dikkat çekmesinin nedenini açıklayan Alkaya durumu şöyle değerlendirdi, "Eğer grevdekiler B-12 ile takviye edilmiyorlarsa, beyinlerinde bir çöküntü meydana gelecek. Buradan geri dönüş zor olacak. İrlanda'da bu grevler başladığında 63. gün ölüm eşiğiydi. Biz 42. güne geçtik. O yüzden bayram kritik bir döneme denk geliyor," dedi.

 

Alkaya, "İlginç olan şu ki, bir halkın temsilcileri kendilerini ifade etmek için bu eyleme girişiyorlar," dedi.  Başbakanın hala Zerdüştleri ve Ezidileri suçlamasının anlaşılamaz olduğunu söyleyen Alkaya, "İnsan hayatı tehlikede, bunu herkes kavramalı. Somut talepler var, bunlara kulak verilmeli," dedi.

Alkaya, "Riyakarlık edilmemesi bile insan hayatı için bir umuttur," sözleriyle konuşmasını noktaladı. (Demokrat Haber / Bekir Avcı)