'İnternet Andıcı' iddianamesinin kabulünün ardından hakkında yakalama emri talebi çıkarılan eski Ege Ordu Komutanı, yeni EDOK Komutanı Org. Taşdeler için yakalama emri çıkarıldı.

* EDOK Komutanı Org. Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Çubuklu dahil 13 asker ve 1 TSK sivil memuru hakkında yakalama emri çıkarıldı

* 'İnternet Andıcı', 'Islak İmza' ve 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davaları birleştirildi... Davanın ilk duruşması 12 Eylül'de yapılacak.

'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamında 29 Temmuz günü bazı askerlerle birlikte, hakkında yakalama emri çıkarılması talep edilen eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler için yakalama emrinin bugün çıkarıldığı belirtildi.

YAŞ'A KATILMIŞTI

Org. Taşdeler, Ege Ordu Komutanı'yken, 30 Ağustos 2011'de düzenlenen YAŞ toplantısı sonrası emekli olan Org. Saldıray Berk'in yerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı’na atanmıştı.

Org. Taşdeler, hakkındaki yakalama emri talebinin sürdüğü günlerde, YAŞ zirvesinin yapıldığı Çakmak Salonu'nda hazır bulunmuştu.

YAKALAMA EMRİ KİMLER İÇİN ÇIKARILDI?

Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler

Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin

Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız

Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (BALYOZ'DAN DA TUTUKLU)

Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim

Korgeneral Mehmet Eröz

Tümgeneral Mustafa Bakıcı

Albay Ziya İlker Göktaş

Albay Hulusi Gülbahar

Albay Cemal Gökçeoğlu

Albay Sedat Özüer

Emekli Albay Fuat Selvi

TSK'da sivil memur olan Mehmet Bülent Sarıkahya

İDDİANAME OYBİRLİĞİYLE...

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 29 Temmuz 2011 günü kabul edilmişti.

Oybirliği ile kabul edilen iddianamede, soruşturma savcısı Cihan Kansız şüphelilerin hepsine yakalama kararı çıkartılmasını istemişti.

Bu talebin ardından akşam saatlerinde Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlarının görevlerinden ayrılma isteğinde, mahkemenin verdiği bu kararın da etkisi olduğu ifade ediliyordu.

Savcı Cihan Kansız, sanıkların cezalandırılmasını istediği TCK’nın 312. maddesinde “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir" hükmünün olduğunu ifade etmişti.