Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 34 sivilin TSK tarafından F16 uçaklarıyla katledildiği Uludere Roboski köyünde yaşananlarla ilgili soruları yanıtladı.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. Burada gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Orgeneral Özel, ''Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak hiçbir şeyi gizlemiyoruz, elimizdeki her şeyi savcılara veriyoruz. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bünyesindeki alt komisyon da bize başvurmuştu'' dedi.

 

Bir gazetecinin ''Komisyon bilgi gelmediğini açıkladı'' sözleri üzerine Orgeneral Özel, ''İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığının yetkisi çerçevesinde verdik onlara. Bilgileri savcılığı da verdik. Savcılığın uygun göreceği şekilde olanları da verdik Komisyona. Yargı gizlilik kararı almış ama kimse bunlara riayet etmiyor'' diye konuştu.

 

Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmamalarının nedenin sorulması üzerine de Orgeneral Özel, ''Yönetmeliğe göre Anıtkabir'e kimlerin gideceği belli'' açıklamasında bulundu.