OPTİMAR araştırma şirketi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gerçekleştirdiği seçim anketini kamuoyu ile paylaştı.

Ankete göre barajı geçip geçemeyeceği merak edilen HDP yüzde 11.2 oranından oy alırken, Erdoğan ise yüzde 51.6 ile ilk turda seçiliyor.

Anketin 26 ilde yapılan 2100 görüşme sonucunda ortaya çıktığı belirtildi.

Ankete göre, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti yüzde 46.7 ile en yüksek oyu alan parti olurken, MHP yüzde 6.9, CHP 26.3, İYİ Parti yüzde 6.8, HDP yüzde 11.2,Saadet Partisi ise yüzde 1 oranından oy alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.6, Muharrem İnce yüzde 28, HDP yüzde 10.3, Meral Akşener yüzde 8.5, Temel Karamollaoğlu yüzde 1.1, Doğu Perinçek ise yüzde 0.5 oranında oy alıyor.

DEMİRTAŞ’TAN UYARI: ‘HDP'NİN BARAJ RİSKİ KALKMADI’

HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP'nin baraj riskinin ortadan kalkmadığını hatırlatarak şu uyarıda bulundu:

“Maalesef halen baraj riski ortadan tam olarak kalkmadı. Hele hele birilerinin açıkça HDP’yi baraj altında bırakın talimatından sonra, herkesin daha dikkatli olması, HDP ile ve sandıkların korunması konusunda bütün muhalefetle güçlü bir dayanışma içerisinde olması gerekir. Baraj, ancak dayanışma ile yıkılır”