Türkiye'de iletişim hizmeti veren mobil operatörler Ramazan Bayramı'nın ilk günü teknik sorun yaşayınca sorumluluğu rakip firmalara yükledi.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şirketleri yaptıkları açıklamalarda 'sorun diğer operatörlerden kaynaklanmaktadır' ifadelerini kullandı.

Koronavirüs sebebi ile getirilen sokağa çıkma yasağı boyunca birbirleri ile cep telefonları üzerinden bayramlaşmak isteyen 82 milyon abone bağlantı sorunu yaşadı. Cep telefonu operatörlerinin sunduğu internet hizmetinde de yavaşlama oldu.

Yaşanan aksaklıklar üzerine Vodafone şirketi sosyal medya üzerinden “Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir” açıklamasını yaptı.

Turkcell de benzer bir açıklama yaparak "Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir." dedi.

Türk Telekom da sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını aksaklıkların rakip operatörlere ait olduğunu dile getirdi. Türk Telekom, “Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır” ifadelerini kullandı.