Önceki gün "Operasyon bitti" açıklaması yapılan Şırnak’ta saldırılar, sokağa çıkma yasağının 82'nci gününde devam ettiği belirtiliyor.

DİHA’nın haberine göre; kentte evleri tek tek yıkan devlet güvenlik güçleri, Bahçelievler, Yeni, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde sağlam evleri de patlayıcılarla havaya uçuruyor. 

Yine Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde bir çok ev ateşe verilirken yangından dolayı kent siyah dumanlar altında kaldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Mardin'in Nusaybin ilçesinin tamamının kontrol altına alındığını ve operasyonların sona erdiğini açıklamıştı.

ŞIRNAK’LILAR EVLERİNE GİTMEK İSTİYOR

Öte yandan operasyon nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalıp Cudi Dağı eteğinde bulunan Cıfane köyüne yerleşen aileler, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve KJA'lı kadınlar tarafından kaldıkları yerlerde ziyaret edildi. Buraya yerleşen yaklaşık 70 aileyi ziyaret eden Birlik ve beraberindekiler ailelerle görüşüp, sorunlarını dinledi.

Yapılan sohbetlerin konusu kentte yönelik devam eden operasyon oldu. Aileler, saldırılara bir an önce son verilerek evlerine dönmek istediklerini dile getirdi.