Habertük'ün Afrin’deki operasyona ilişkin 'Sıcak görüntül' diye servis ettiği videonun bilgisayar oyunundan alındığı ortaya çıktı.
Doğrulama sitesi teyit.org'dan Gülin Çavuş'un araştırmasına göre sosyal medyada, çeşitli haber sitelerinde ve Habertürk'te yayınlanan bir videonun, Afrin’deki operasyondan yeni görüntüler olduğu iddia edildi. Videoda, termal kamerayla çekilmiş operasyon görüntüleri yer alıyor.
Ancak videonun Afrin’de Şeyh El Hadid bölgesindeki operasyonu gösterdiği iddiası doğru değil. Video, 2010 yılında piyasaya çıkan Medal of Honor isimli bir bilgisayar oyunundan. YouTube’a yüklenen Medal of Honor isimli oyuna ait görüntülerle karşılaştırıldığında videonun oyundan olduğu anlaşılıyor.
Videolarda sağ üstte yer alan “W M82” ile sol altta yer alan “005 L” yazılarının aynı olduğunu görmek mümkün.
merhaba size
george orwell maalesef yanıldı.1984'te olmadı herşey..herşey 2010'lu yıllarda başladı.bir zamanlar distopik denilen olaylar şimdi başgösterdi.eskiden gizliden insanlar öldürülüp karakollara gömülürdü şimdi ise herşey göz önünde yapılıyor ve ağzını açan kayboluyor ortadan.barış demek yasak ölüm demek vatanseverlik denilen yıllardan yazıyoruz size.yıl 2018 trollerde var.ama bilimkurgu değil.herkesin canavar olarak beklediği şeyler çok farklı şeyler olarak çıktı karşımıza.umarım gelecek nesiller aynı şeyleri yaşamaz.