Van, Diyarbakır, Hakkari, Muş ve Şırnak’ta mezarlara yönelik başlatılan saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Mezarların tahrip edilmesi aileler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerce tepkiyle karşılanırken, Lice’nin Yolçatı (Sîsê) Mahallesi’ndeki mezarlıktan sonra bu kez de Çavundur (Licok) Mahallesi’nde bazı mezarlar saldırıya uğradı.  
 
6 MEZAR TAŞI KIRILDI
 
Mahalle mezarlığında bulunan 1995-96 yıllarında JİTEM elemanları tarafından işlenen cinayet sonucu yaşamını yitiren İzzet Tugal, 10 Temmuz 1991 yılında Vedat Aydın’ın cenaze törenine yapılan saldırıda yaşamını yitiren Bahattin Turfan, 90’lı yıllarda Lice ve Muş’taki çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’li Aydın Bedran ve İnayet Tanrıverdi, 1993 yılında korucular tarafından öldürülen Hiyali Zengin ve oğlu Mustafa Zengin’e ait mezar taşlarının tahrip edildiği görüldü. Mezar taşlarının bölgede operasyona çıkan askerler tarafından kırdığı belirtildi. 
 
4 HAZİRAN’DAKİ ASKERİ OPERASYON
 
Mahalle sakinleri, 4 Haziran'da bölgede başlatılan operasyona katılan askerlerin mezarları tahrip ettiğini belirterek, mezar taşlarının tekmelenerek kırıldığını, bazı mezar taşlarında askerlerin postal izlerinin de bulunduğunu söyledi.