CHP Genel Başkanı’nın umut veren çıkışı, Murat Karayılan’la Avni Özgürel röportajlarının yumuşattığı hava, Leyla Zana’nın sözlerine verilen önem, Talabani’nin devreye girdiği haberleri Kürt Sorunu’nun çözümünde yeni bir evreye girildi şeklinde beklenti ve hayaller yaratırken yine ölüm haberleri geldi.

 

Ölüm haberleri geldi, çünkü lafta ilerlemeler olsa da sorunun çözümü yönünde somut olarak en küçük bir ileri adım atılmadı.

 

Abdullah Öcalan’la görüşebilmek için avukatlarının başvurusu yine reddedildi. KCK adı altındaki operasyonlar sürdü ve en son Van Belediye Başkanı bile tutuklandı. Kırsaldaki askeri yoğunluk ve operasyonlar ise tüm hızıyla devam etti.

 

BEKLENEN SONUÇ: HER YERDE ÖLÜM VAR!

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kuzuculu beldesinde önceki gün çıkan çatışmada 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen öldü, 2 asker de yaralandı. 4 PKK’linin de hayatını kaybettiği bildirildi.

 

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA: 8 ASKER ÖLDÜ

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldırı düzenlendi, çıkan çatışmada 8 asker öldü, 16 asker yaralandı. 10 PKK’linin de öldüğü açıklandı. Çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

 

HATAY’DA 1 ASKER ÖLDÜ

Hatay'ın Belen ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralı olarak İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan jandarma komando er Doğukan Şit hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.