Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz sosyal medya hesabından İstanbul Beşiktaş’taki saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi öğrencisi Berkay Akbaş için paylaşımda bulundu.

İstanbul Beşiktaş’taki saldırıda yaşamını yitiren 44 kişiden 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın Fenerbahçe stadında Gezi direnişinde polisler ve eli sopalı kişilerce dövüldükten sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için paylaşım yapmıştı.

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da sosyal medya hesabında Berkay için "O da haykırdı o gün statta; ‘Daha 19 yaşında,düşlerinde özgür dünya... Onun da düşlerini çaldılar daha 19’unda! Yetti artık, çalınmasın düşlerimiz! ” mesajını paylaştı.

Cumhuriyet'e konuşan Gürkan Korkmaz, “Kahroldum, daha 19 yaşında pırıl pırıl, gelecek vaad eden bir çocuk. Eminim o gün Ali İsmail için marş söyledi, aynı düşünceleri aynı heyecanları paylaşıyordu. Babası Salim Akbaş ile telefonla konuştum. ‘Ali İsmail evladımız gibiydi, o görüntüleri izleyemedik, Ali İsmail için söylediğimiz o marşı şimdi Berkay için söyleyeceğiz’ dedi. Çok etkilendim. Çok üzgünüm. Polisler de 20-21 yaşında çocuklar. Onların da hayalleri düşleri vardı. Karanlık herkes için karanlık. Artık aydınlık günler görmek istiyoruz” diye konuştu.